Καταχώρηση Ονομάτων Χώρου [.gr] με Ελληνικούς Χαρακτήρες

Σύμφωνα με την Απόφαση 351/76 (20/05/2005) της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων επιτρέπεται από τις 4 Ιουλίου 2005 (07.00 UTC) η καταχώρηση Ονομάτων Διαδικτύου με Κατάληξη .gr το μεταβλητό μέρος των οποίων αποτελείται από Ελληνικούς χαρακτήρες.

Μια ιδιότητα των καταχωρήσεων Ονομάτων Χώρου [.gr] με Ελληνικούς χαρακτήρες είναι το δικαίωμα του δικαιούχου στην καταχώρηση μιας «Δέσμης ( Bundle)» ονομάτων που σχετίζονται με το Όνομα Χώρου [.gr] που υποβλήθηκε για εκχώρηση. Τα ονόματα της δέσμης αυτής διαφέρουν από το αρχικό Όνομα Χώρου μόνο στον τονισμό (επιτρέπονται όλοι οι τονισμένοι χαρακτήρες – Πολυτονικό) ή είναι ομόγραφα του. Ομόγραφα ονόματα λέγονται τα ονόματα τα οποία έχουν οπτική ομοιότητα με το καταχωρημένο όνομα αν και περιέχουν διαφορετικούς χαρακτήρες (π.χ. mepa.gr και μέρα .gr αν τα δούμε σε κεφαλαία μορφή).

Τα ονόματα αυτά αποκλείονται από τρίτους και δικαίωμα στην καταχώρηση τους έχει μόνο ο δικαιούχος του Ονόματος Χώρου [.gr] που δημιούργησε την ομάδα (δεσμευμένα ονόματα). Τα ονόματα δεν καταχωρούνται αυτόματα αλλά δίνεται το δικαίωμα στον δικαιούχο να τα ενεργοποιήσει όταν αυτός το επιθυμεί. Η ενεργοποίηση των ονομάτων αυτών γίνεται με απλή αίτηση ενεργοποίησης του δικαιούχου προς τον καταχωρητή του με καταβολή του αντίστοιχου τέλους ενεργοποίησης δεσμευμένου ονόματος.

Τα ονόματα που ανήκουν σε μια δέσμη αυτόματα υπάγονται στους ίδιους εξυπηρετητές ονοματοδοσίας του αρχικού ονόματος με αντίστοιχη εγγραφή στην ζώνη του μητρώου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Ονόματα Χώρου [.gr] με Ελληνικούς Χαρακτήρες μπορείτε να απευθυνθείτε στον καταχωρητή σας, στο τμήμα Μητρώου Ονομάτων του ΙΤΕ-ΙΠ (ηλεκτρονική διεύθυνση hmaster-info@ics.forth.gr) ή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων External link (ηλεκτρονική διεύθυνση info@eett.gr, τηλ. 210-6151000).

Κατάλογος των επιτρεπόμενων για καταχώρηση χαρακτήρων υπάρχει εδώ.

Ενημέρωση: Τα ονόματα με Ελληνικούς χαρακτήρες υποστηρίζονται άμεσα από πολλούς φυλλομετρητές (browsers). Για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι χρήστες του Microsoft Internet Explorer (version 6) είναι αναγκαία η εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού. Ενημερωθείτε σχετικά στο http://support.microsoft.com/?kbid=842848 External link. Στην έκδοση 7 του Microsoft Internet Explorer τα ονόματα με ελληνικούς χαρακτήρες υποστηρίζονται χωρίς την εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού.

 

Πηγή: grweb.gr

Σας βοήθησε η απάντηση;

 Print this Article

Also Read

Domain Name δευτέρου επιπέδου

.com.gr : Εταιρία ή...

Δυνατές καταλήξεις domain names

domain.gr  διατίθενται σε...

Powered by WHMCompleteSolution